Adquisició del paràmetre del subjecte nul en català - Verdú Seguí, Elena (Ítaca. Revista de Filologia, 2016)
Aquest treball se situa dintre de la disciplina de l’adquisició del llenguatge, encarregada d’estudiar els diferents processos que l’ésser humà du a terme en el desenvolupament de la parla. En aquest cas, s’estudiarà l’adquisició del subjecte nul en català, i es partirà de la següent qüestió: els xiquets catalanoparlants menors de 5 anys, han fixat correctament el paràmetre del subjecte nul? Per resoldre aquesta qüestió, partirem de la hipòtesi del VEPS (Very Early Parameter Settings), que afirma que els paràmetres (una de les dimensions de la variació estructural del llenguatge humà) es fixen abans de l’estadi de dues paraules. Per realitzar l’estudi, comptabilitzarem els subjectes nuls en frases subordinades i no subordinades per a 12 adults i 6 xiquets parlants de català; material que extraurem de la base de dades CHILDES. Finalment compararem els nostres resultats amb els de l’anglés de Valian (1991), llengua que no admet l’omissió de subjecte.