Juguem a definir la ciència: recursos per treballar el lèxic acadèmic col·laborativament

Autors/ores

DOI:

https://doi.org/10.14198/ITACA2013.4.09

Paraules clau:

Terminologia, Ciència, Llengua, Recursos didàctics, Lèxic, Diccionari, Jocs, Escola

Resum

El coneixement de la ciència i la tècnica es representa i es transfereix a través de paraules que tenen un significat especialitzat, precís i concís. L’accés al coneixement especialitzat permet l’ús adequat de la terminologia. Treballar el llenguatge juntament amb el coneixement científic des dels inicis és crucial. En el projecte «Jugant a definir la ciència» (I i II) partim del supòsit que les bases del coneixement especialitzat es comencen a adquirir en els primers anys de vida d’una persona. El nostre objecte d’estudi és presentar recursos per treballar col·laborativament paraules bàsiques de la ciència a l’escola com ara aigua, espai, estrella, cervell, gel, mort, sol, calor, velocitat, aire, vida, etc. Enguany, el projecte ha saltat a la xarxa. En aquest article presentem, a més, la plataforma digital, «El club lèxic», que fomenta el treball col·laboratiu.

Finançament

Aquest projecte s’ha desenvolupat en el marc de diversos projectes finançats: “Jugando a definir la ciencia” (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, Programa de Cultura científica y de la Innovación, 2011, FECYT-FCT-11-2501; IP: Rosa Estopà); “Jugando a definir la ciencia (2): Laboratorios de palabras” (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, Programa de Cultura científica y de la Innovación 2012, FECYT-FCT-12-4482; IP: Rosa Estopà); “Jugant amb les paraules de la ciència” (Departament d'Economia i Coneixement, Secretaria d'Universitats i Recerca, Ajudes per al finançament d'actuacions en l'àmbit de la divulgació científica, 2012, 2012ACDS00050, IP: Rosa Estopà).

Descàrregues

Estadístiques

Estadístiques en RUA

Publicades

15-12-2013

Com citar

Estopà, R. (2013). Juguem a definir la ciència: recursos per treballar el lèxic acadèmic col·laborativament. Ítaca. Revista De Filologia, (4), 183–195. https://doi.org/10.14198/ITACA2013.4.09

Número

Secció

Dossier monogràfic